Gazi Osman Paşa Caddesi Orta Refüj Ağaçlandırma Çalışmaları 168

Belediye Başkanımız Hasan ERGENE bu sabah Gazi Osman Paşa Caddesi orta refüj de park Bahçeler Müdürlüğümüzce yürütülen ağaçlandırma çalışmalarını denetledi. Gazi Osman Paşa Caddesinde Orta refüje Torbalı orman ürütme çiftliğinden satın alınan 250 adet Repikaj Bodur Palmiye ağacı dikilmiştir. Dikilen ağaçlar üretme çiftliğinde topraktan sökülerek verildiği için yaklaşık 40 civarında ağaç yeri yerine uyum sağlamadığından dolayı sağlıklı gelişemedi. Üretme Çiftliği ile irtibata geçen Ziraat Mühendislerimiz çeşitli nedenlerle %25 civarı fire normal karşılanabileceği bilgisini aldılar. Her gece düzenli olarak sulanıp, bakım yapılmasına rağmen bozulmaya yüz tutan 40 civarında ağaç belediye ekiplerimizce saksılı yeni palmiye ağaçları ile değiştiriliyor. Sökülen palmiyeler ise Belediyemiz serasında yeni saksılara dikilerek bakımları yapılacak. Araç trafiği ile yaya geçişlerinin yoğun olduğu cadde de orta refüjde rüzgâr ya da farklı nedenlerle ağacın kökünden oynaması sonucunu bozulmaya neden olabileceği de değerlendiriliyor.
Belediye Başkanımız Park Bahçeler Müdürlüğümüzün özverili çalışmaları ile şehrimizin birçok cadde ve sokağına onbinlerce fidan dikildiğini ve bu fidanların çoğunun artık büyük ağaçlar haline geldiğini bunun tüm Soma'da adeta bir ağaçlandırma seferberliği anlamına geldiğini belirterek personellerimizin gayretli ve fedakar çalışmaları için teşekkür etti.